Relacja Dzień Bezpieczeństwa 2014

14.09.2014 w Tychach zorganizowano III edycję Dnia Bezpieczeństwa.

Inicjatorkami i pomysłodawczyniami tak jak poprzednich edycji dwóch edycji są tyskie "odblaskowe radne" - Karolina Chemicz i Lidia Gajdas, które wolontaryjnie zasiadają w Zarządzie Fundacji " A WIDZISZ!". Współorganizatorami były: Miejskie Centrum Kultury w Tychach oraz Urząd Miasta Tychy.

Wydarzenie otworzył Zarząd Fundacji "A WIDZISZ!" Karolina Chemicz i Lidia Gajdas, przywitano obecnych gości: Marek Wójcik -poseł na sejm, Piotr Spyra- Wicewojewoda, przedstawieciel Śląskiej Komendy Wojewódzkiej Policji w Katowicach, Miejski Komendant Policji w Tychach, oraz Paweł Drzewiecki - Dyrektor Miejskiego Centrum Kultury w Tychach. Gościem specjalnym był Adam Małysz który przyjechał na osobiste zaproszenie "odblaskowych radnych",  prowadzącym Robert Moskwa, liderem wśród motocyklistów- ksiądz Michał Macherzyński. Byli również goście z Krakowa Szkoła Jazdy Subaru wraz z Driving Experience Lamborgini i Subaru, oraz przedstawicielka tyskiej firmy HAGER Polo która wraz Fundacją "A WIDZISZ!" zainaugurowała ogólnopolską Kampanię Społeczną "WRACAM BEZPIECZNIE".

OGROMNIE dziękujemy Partnerom:

- SOŁTYS - DŹWIGI za udostępnienie mieszkańcom pięknych widoków z wysokości ponad 60 metrów

- LEAR- za ciekawe pokazy w namiotowym stoisku

- TRAFFIC - za udostępnienie symulatora jazdy

- KASKADER- szkole nauki jazdy za udostępnienie dla mieszkańców alkogogli, symulatora zderzeń oraz za jazdę na  trolejach.

- Revitall Fitness - za ciekawy pokaz sceniczny ZUMBY

- Atelier MUU & YOU za zorganizowanie pokazu mody odblaskowej i wszystkim modelkom

- Wolontariuszkom wraz z  kadrą nauczycielską z Zespołu Szkół Sportowych w Tychach za wielką pomoc

- Fundacji Cicha Nadzieja przy Szpitalu Miejskim w Tychach.

- Wolontariuszom DKMS

- oraz wszystkim tym dzięki którym impreza zaliczna jest do najlepszych w Tychach ever!!!

To co nas cieszy to fakt że ponad 500 osób zarejestrowało się w 2 dni jako potencjalny dawca szpiku dla Artura i innych chorych na białaczkę, oraz że ustanowiliśmy REKORD POLSKI w ilości 1.337 osób w elementach odblaskowych na Placu pod Żyrafą.

Zachęcamy do przesyłania Waszych zdjęć na adres fundacjaawidzisz@gmail.com lub bezpośrednio na stronę Wydarzenia gdzie będziemy zamieszczać Wasze fotografie.

Dodano: 15/09/2014

Licznik Odwiedzin